Sfeerimpressie Côte d'Azur dineren in stijl

Over Mirabelle

Het terras

Als de eerste zonnestralen zich laten zien, weet je dat het terras bij restaurant Mirabelle gezellig druk is. De zuidelijke ligging van het beschutte terras zorgt er voor dat je hier altijd goed zit, van de lunch tot aan de koffie met digestief na het diner is het bij Mirabelle heerlijk toeven. Op het terras maar ook van binnenuit heb je mooi zicht op de welbekende en vertrouwde buxushagen in de ruime tuin.

Onze keuken

In maart 2015 is er onder leiding van onze Chef de Cuisine Rik Luijk een nieuwe culinaire koers uitgezet in Restaurant Mirabelle. Onze nieuwe kaart ademt de sfeer van de Côte d’Azur en staat vol Zuid-Franse, Italiaanse en ook Belgische gerechten. Voor een heerlijke steak tartaar of ambachtelijke garnalenkroketten hoef je niet meer naar Antwerpen. Het Belse élan inclusief het bolleke Koninck bier van de tap, vind je gewoon in de achtertuin van Breda.

Een unieke locatie

Restaurant Mirabelle is al 55 jaar een hotspot in Breda en omstreken. De uitstekende ligging en sfeervolle ambiance zorgt er mede voor dat onze locatie al decennia lang bij velen favoriet is. We zijn gelegen buiten de bosrand van het Mastbos waardoor het een aangename thuishaven is voor vele wandelaars en fietsers. Bijna iedere Bredanaar heeft herinneringen aan het witte pand met het torentje. Van bruiloft, romantisch diner tot zakenlunch, velen hebben bij ons zelfs hun eerste horeca ervaring opgedaan. Met onder kindvriendelijke omgeving kunnen ook gezinnen met een gerust hart lunchen en dineren. Daarbij zijn we volledig  rolstoel toegankelijk.

Zakelijke ontmoetingsplek

Ook voor zakenlunches en bedrijfsmeetings is Mirabelle uitermate geschikt. Het restaurant ligt precies een half uur van de havens van Rotterdam en Antwerpen. Mede hierdoor zijn wij een centrale ontmoetingsplek geworden voor bedrijven uit Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam. Onze vergaderruimtes zijn gescheiden van het restaurant en de lounge waardoor u ongestoord kan werken

Evenementen op maat

‘Je hebt niet veel nodig om gelukkig te zijn; een goed glas wijn, live cooking in een prettige ambiance.’

Mirabelle is bij uitstek geschikt voor besloten bijeenkomsten, feesten, partijen en bijzondere events. Tevens verzorgen wij high teas en high wines. De tuinkamer en de blauwe kamer in het restaurant zijn deels af te sluiten. Ideaal als locatie voor een bijeenkomst, borrel of diner met een groot gezelschap. Voor optimale privacy zijn er ook twee zalen beschikbaar voor vergaderingen, of bijvoorbeeld private lunches en diners. De mogelijkheden zijn groot en altijd op niveau.

Het team van Mirabelle is erg enthousiast en verwelkomt u graag. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw feest kan u een mail sturen naar onze banqueting manager.

De geschiedenis van Mirabelle

Foto van Albert Coumans in het restaurant

In 1955 opende de Bredase horeca ondernemer Albert Coumans het nieuwe restaurant Mirabelle. Hij exploiteerde op dat moment ook het even verderop aan de A16 gelegen Princeville en had zojuist de exploitatie van het in Ulvenhout gelegen Anneville met haar rijke historie beëindigd. In 1984 werd Mirabelle na bijna 30 jaar door de familie verkocht. De exploitatie werd daarna door Bredase ondernemers voortgezet in haar toenmalige setting.

De achterkleinzoon van de oprichter begon in 2012 met het uitwerken van zijn plannen om Mirabelle te moderniseren. Hugo Broeders van Horecare Interior Design by Hugo uit Breda werd in de arm genomen voor het interieur ontwerp. Enkele maanden later kon de grootscheepse verbouwing aanvangen en kwam een ambiance tot stand waar iedere gast zich thuis voelt.

Het gehele pand werd van binnen gestript en constructieve veranderingen werden doorgevoerd. Zo is de totaal vernieuwde keuken dichter bij het restaurant geplaatst en is deze aan drie kanten open. Ook is middenin de zaak een bar geplaatst om meer ‘leven’ in het restaurant te krijgen. Door de nieuwe indeling van de zaak zijn er meerdere ruimtes met verschillende stijlen en functionaliteiten gecreëerd. Er zijn logische ruimtes voor grote families, een vertrouwelijk zakelijk gesprek maar ook voor een groep vriendinnen die zichzelf trakteren op een avond uit. Natuurlijk werd alle meubilair vernieuwd en werd een innovatief geluids- en verlichtingsplan gerealiseerd. Van buiten is het pand nog wel herkenbaar; het elegante aanzicht werd in oude glorie hersteld.

In februari 2015 begonnen de Bredase ondernemers Richard Schul en René Selier met het culinair vernieuwen van Mirabelle. Het is een restaurant dat met een modern en toegankelijk concept haar tijd vooruit is en waar authentieke medewerkers garant staan voor een hartelijke ontvangst en gastvrije bediening. Met de ervaren chef-kok Rik Luijks aan het hoofd van een creatieve brigade staat Mirabelle culinair garant voor een Zuid-Franse, Mediterrane signatuur. Met een steeds wisselende kaart en een gevarieerd toegankelijk aanbod zal Mirabelle blijven verrassen, zonder dat zij haar authentieke karakter verliest. Dit natuurlijk aangevuld met een mooie en uitgebreide wijncollectie en mooie speciaal bieren.

Terug naar diensten