Sfeerimpressie Côte d'Azur dineren in stijl

Over Mirabelle

Het terras

Als de eerste zonnestralen zich laten zien, weet je dat het terras bij restaurant Mirabelle gezellig druk is. De zuidelijke ligging van het beschutte terras zorgt er voor dat je hier altijd goed zit, van de lunch tot aan de koffie met digestief na het diner is het bij Mirabelle heerlijk toeven. Op het terras maar ook van binnenuit heb je mooi zicht op de welbekende en vertrouwde buxushagen in de ruime tuin.

Onze keuken

In maart 2015 is er onder leiding van onze Chef de Cuisine Rik Luijk een nieuwe culinaire koers uitgezet in Restaurant Mirabelle. Onze nieuwe kaart ademt de sfeer van de Côte d’Azur en staat vol Zuid-Franse, Italiaanse en ook Belgische gerechten. Voor een heerlijke steak tartaar of ambachtelijke garnalenkroketten hoef je niet meer naar Antwerpen. Het Belse élan inclusief het bolleke Koninck bier van de tap, vind je gewoon in de achtertuin van Breda.

Een unieke locatie

Restaurant Mirabelle is al 55 jaar een hotspot in Breda en omstreken. De uitstekende ligging en sfeervolle ambiance zorgt er mede voor dat onze locatie al decennia lang bij velen favoriet is. We zijn gelegen buiten de bosrand van het Mastbos waardoor het een aangename thuishaven is voor vele wandelaars en fietsers. Bijna iedere Bredanaar heeft herinneringen aan het witte pand met het torentje. Van bruiloft, romantisch diner tot zakenlunch, velen hebben bij ons zelfs hun eerste horeca ervaring opgedaan. Met onder kindvriendelijke omgeving kunnen ook gezinnen met een gerust hart lunchen en dineren. Daarbij zijn we volledig  rolstoel toegankelijk.

Zakelijke ontmoetingsplek

Ook voor zakenlunches en bedrijfsmeetings is Mirabelle uitermate geschikt. Het restaurant ligt precies een half uur van de havens van Rotterdam en Antwerpen. Mede hierdoor zijn wij een centrale ontmoetingsplek geworden voor bedrijven uit Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam. Onze vergaderruimtes zijn gescheiden van het restaurant en de lounge waardoor u ongestoord kan werken

Evenementen op maat

‘Je hebt niet veel nodig om gelukkig te zijn; een goed glas wijn, live cooking in een prettige ambiance.’

Mirabelle is bij uitstek geschikt voor besloten bijeenkomsten, feesten, partijen en bijzondere events. Tevens verzorgen wij high teas en high wines. De tuinkamer en de blauwe kamer in het restaurant zijn deels af te sluiten. Ideaal als locatie voor een bijeenkomst, borrel of diner met een groot gezelschap. Voor optimale privacy zijn er ook twee zalen beschikbaar voor vergaderingen, of bijvoorbeeld private lunches en diners. De mogelijkheden zijn groot en altijd op niveau.

Het team van Mirabelle is erg enthousiast en verwelkomt u graag. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw feest kan u een mail sturen naar onze banqueting manager.

De geschiedenis van Mirabelle

Foto van Albert Coumans in het restaurant

In 1955 opende de Bredase horeca ondernemer Albert Coumans het nieuwe restaurant Mirabelle. Hij exploiteerde op dat moment ook het even verderop aan de A16 gelegen Princeville en had zojuist de exploitatie van het in Ulvenhout gelegen Anneville met haar rijke historie beëindigd. In 1984 werd Mirabelle na bijna 30 jaar door de familie verkocht. De exploitatie werd daarna door Bredase ondernemers voortgezet in haar toenmalige setting.

De achterkleinzoon van de oprichter begon in 2012 met het uitwerken van zijn plannen om Mirabelle te moderniseren. Hugo Broeders van Horecare Interior Design by Hugo uit Breda werd in de arm genomen voor het interieur ontwerp. Enkele maanden later kon de grootscheepse verbouwing aanvangen en kwam een ambiance tot stand waar iedere gast zich thuis voelt.

Het gehele pand werd van binnen gestript en constructieve veranderingen werden doorgevoerd. Zo is de totaal vernieuwde keuken dichter bij het restaurant geplaatst en is deze aan drie kanten open. Ook is middenin de zaak een bar geplaatst om meer ‘leven’ in het restaurant te krijgen. Door de nieuwe indeling van de zaak zijn er meerdere ruimtes met verschillende stijlen en functionaliteiten gecreëerd. Er zijn logische ruimtes voor grote families, een vertrouwelijk zakelijk gesprek maar ook voor een groep vriendinnen die zichzelf trakteren op een avond uit. Natuurlijk werd alle meubilair vernieuwd en werd een innovatief geluids- en verlichtingsplan gerealiseerd. Van buiten is het pand nog wel herkenbaar; het elegante aanzicht werd in oude glorie hersteld.

In februari 2015 begonnen de Bredase ondernemers Richard Schul en René Selier met het culinair vernieuwen van Mirabelle. Het is een restaurant dat met een modern en toegankelijk concept haar tijd vooruit is en waar authentieke medewerkers garant staan voor een hartelijke ontvangst en gastvrije bediening. Met de ervaren chef-kok Rik Luijks aan het hoofd van een creatieve brigade staat Mirabelle culinair garant voor een Zuid-Franse, Mediterrane signatuur. Met een steeds wisselende kaart en een gevarieerd toegankelijk aanbod zal Mirabelle blijven verrassen, zonder dat zij haar authentieke karakter verliest. Dit natuurlijk aangevuld met een mooie en uitgebreide wijncollectie en mooie speciaal bieren.

Huwelijkspaar betreed de witte loper richting het altaar.

Trouwen

Trouwen bij Mirabelle

Restaurant Mirabelle is bij uitstek geschikt voor bruiloften, want Mirabelle is aangewezen tot officiële trouwlocatie van de Gemeente Breda. Daardoor kan de huwelijksvoltrekking, zowel wettig als ceremonieel bij ons plaatsvinden. Het prachtige pand en de fantastische keuken bieden vele mogelijkheden voor alles van een receptie, een mooie (private) lunch of diner tot een onvergetelijk feest.

Buiten trouwen

Onze mooie tuin en het beschutte terras op het zuiden zijn een perfecte aanvulling voor jullie onvergetelijke dag. Wat denkt u bijvoorbeeld van een Toscaanse bruiloft waar aan lange tafels buiten gegeten wordt. Het zogenaamde ‘Shared Dining’ brengt een ongedwongen en relaxte sfeer met zich mee. Wij verwelkomen gezelschappen van 20 tot 500 personen en werken samen met evenementenbureau’s, weddingplanners, trouwambtenaren voor officiële of ceremoniële huwelijksvoltrekkingen en het naastgelegen hotel Novotel om er een onvergetelijke dag van te maken. Onze banqueting manager Jonne de Kok zorgt ervoor dat alle feestelijkheden op rolletjes lopen.

U kunt altijd vrijblijvend informeren naar onze mogelijkheden.

vergaderruimte boudewijn voor zakelijkemeetings of als flexplek

Vergaderen

Waar kunt u nu beter vergaderen dan in een culinair creatieve omgeving als Mirabelle in Breda?

Boardrooms | Julius & Boudewijn

De basis van het vergaderarrangement bestaat uit een combinatie van een boardroom met een drankarrangement. Mocht u interesse hebben om dit verder uit te breiden dan is dit natuurlijk mogelijk.

 • Vergaderzaal
  €85,00 per dagdeel
 • Beamer en projectiescherm*
  € 20,00 per dag
 • Flipover & stiften**
  €5,00 per dag

* Aansluiting beamer via VGA (aansluitingskabels aanwezig)
** Op basis van beschikbaarheid

Drankarrangement

Onze boardrooms zijn voorzien van Nespresso machines waardoor u over de mogelijkheid beschikt om heerlijke ristretto’s, espresso’s of lungo’s te zetten. Ook is er thee, een ruime keuze uit gekoelde frisdranken en Chaudfontaine voor u aanwezig. Al deze dranken in de zaal zijn bij de arrangementsprijs inbegrepen.

Drankarrangement:

 • Eerste 2 uur € 10.00 per persoon.
 • Ieder extra uur € 3.00 per persoon.

Food

Vanuit onze keuken kunnen wij u op diverse manieren bedienen. Denk hierbij aan ontvangstzoetigheden,  smoothies, borrelplankjes, lunch of diner. Wij streven er naar om de tijdsduur van een lunch/diner altijd passend te maken voor uw agenda. Graag sturen wij u onze brochure toe per mail met daarin onze mogelijkheden.

Locatie

Mirabelle is gelegen aan de westzijde van Breda en is makkelijk bereikbaar vanaf de stad en de snelwegen rondom Breda. Gelegen op 2 minuten afstand van afslag 15, Breda (A16) en slechts op een half uur rijden van de havens in Antwerpen en Rotterdam. Naast ons restaurant ligt hotel Novotel waardoor aan al uw wensen kan worden voldaan.

Bent u geïnteresseerd in onze zakelijke mogelijkheden dan kan u zich altijd vrijblijvend informeren naar onze veelzijdige mogelijkheden.

Bovenaanzicht van een bedrijfsfeest in de tuin van Restaurant Mirabelle Breda

Bedrijfsfeest

Wij zijn een centrale ontmoetingsplek voor bedrijven uit Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam met een moderne uitstraling. Organiseer daarom uw personeelsfeest of bedrijfsfeest bij Mirabelle.

De combinatie van ons restaurant, zalen en het naastgelegen hotel maken dat wij alles voor u kunnen verzorgen, van begin tot eind! Wij staan open voor al uw ideeën. Wij kunnen onze zalen volledig naar wens inrichten met ronde of lange tafels, statafels maar ook met lekkere buffetten. De verzorging van hapjes en drankjes is bij ons keukenteam in goede handen … of het nu gaat om fingerfood of uitgebreid dineren in stijl. Restaurant Mirabelle biedt u verschillende zalen aan die zowel een groot feest als een kleine intieme bijeenkomst tot een succes maken.

Wij stellen graag samen met u een programma op en helpen u met het regelen van entertainment. Tevens werken wij samen met evenementenbureau’s en organisatiebureau’s. U kunt bij ons terecht voor gezelschappen van 20 tot 500 personen.

Bent u op zoek naar een schitterende locatie voor uw feest of bijeenkomst en wilt u dat uw evenement van begin tot eind wordt verzorgd? U kunt altijd vrijblijvend informeren naar onze veelzijdige mogelijkheden.

Zonsondergang vooraanzicht Restaurant Mirabelle

Brochure

Hieronder vindt u een digitale versie van onze brochure. Heeft u vragen/opmerkingen?

Neem dan gerust contact met ons.

 

we-want-you-750x420

Werken bij Mirabelle

Gezocht: Medewerker Bediening

Om ons jonge en enthousiaste team te versterken zijn wij op zoek naar een medewerker bediening.
Wegens aanhoudende drukte zijn wij per direct opzoek naar versterking van ons team.

Heb je passie voor de horeca, ben je een harde werker en wil je graag horen bij een jong en enthousiast team?!

Solliciteer dan nu!

Heb/ben jij:

– enthousiast

– vakbekwaam

– representatief

– gastgericht

– ervaring in een soortgelijke omgeving

Wij bieden:

– doorgroeimogelijkheden

– vakkennis

– goede arbeidsvoorwaarden

– 0-38 uur

– gezellige collega’s

Soort dienstverband: Voltijd

Interesse? Mail dan naar Info@restaurantmirabelle.nl , wij zien jou C.V. en motivatie graag tegemoet.

OVERIG
Mirabelle groeit en is constant op zoek naar gemotiveerd en getalenteerd personeel.

Stuur gerust een open sollicitatie via ons contactformulier